Dagje weg met een rolstoel

Als je een dagje weg wilt met een rolstoel kan dat soms wat problemen met zich meebrengen. Een dagje uit met iemand die slecht ter been is of in een rolstoel zit kan dus voor de nodige voorbereiding zorgen. Gelukkig sta je er in Nederland niet helemaal alleen voor en zijn er genoeg organisaties die meerdere keren per jaar leuke uitjes organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Mocht je echter zelf een uitje met vrienden of familie willen plannen, dan is het handig om met een aantal dingen rekening te houden.

Dagje uit met rolstoel

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de dag goed plant. Plan goed waar je naar toe gaat en kijk of deze plaatsen daadwerkelijk rolstoel vriendelijk zijn. Zorg daarnaast dat je eventuele extra hulpmiddelen meeneemt, mocht dit nodig zijn. Ga je als het wat kouder is eropuit? Zorg dan dat er genoeg warme kleren aanwezig zijn.

Vervoer kan vaak ook een lastig onderdeel zijn van een uitstapje met een rolstoel. Weet je niet zeker of een rolstoel wel handig in jouw auto past? Maak het jezelf dan niet te lastig. Je kan bij ons namelijk een rolstoelbus huren. Zo kan jij zonder problemen op locatie komen en ben je geen extra tijd kwijt aan het opvouwen en uitklappen van de rolstoel en hoeft degene in de rolstoel niet steeds verplaatst te worden.

Op de meeste locaties zijn er speciale voorzieningen voor mensen in een rolstoel. Zorg daarom dat je even aangeeft bij de locatie dat je iemand met een rolstoel meeneemt tijdens een dagje uit in Venray, zodat je op voorhand al weet welke voorzieningen dat er zijn.

De leukste dagjes uit met rolstoel

Om te zorgen dat jij toch een leuk dagje er op uit komt, hebben wij voor jou de leukste rolstoelvriendelijke uitjes op een rijtje gezet.

Dierentuin

Tegenwoordig zijn bijna alle dierentuinen in Nederland zo ingericht dat ze rolstoelvriendelijk zijn. Zo kan jij met het hele gezin lekker een dagje weg zonder je zorgen te maken. Daarnaast kan je ook lekker rustig door een dierentuin heen gaan en zijn de paden vaak breed. Hierdoor kan de rolstoel zich makkelijk manoeuvreren door het park.

Pretparken

Dit is misschien niet je eerste keuze als je denkt aan een rolstoelvriendelijke plek. Toch zijn er een aantal pretparken die wel toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Ga je een dagje uit met een kind in rolstoel, dan kan het ook leuk zijn om naar een pretpark te gaan. Pretparken die rolstoelvriendelijk zijn hebben vaak speciale toegangspassen voor mensen met een handicap. Dit kan bijvoorbeeld zijn dan je niet in de rij hoeft te wachten of via een andere ingang naar binnen mag zodat je geen stoepjes op of af hoeft. Ook zijn er vaak extra voorzieningen zoals rolstoel toiletten gemaakt in deze parken. Ideaal voor een dagje weg met rolstoel dus.

Concerten en theaters

Het is geen activiteit die een heel weekend weg met rolstoel kan vullen, maar toch zeker de moeite waard! Bijna elke concertzaal of theater heeft wel speciale plekken voor rolstoelen. Het is wel verstandig om dit van tevoren aan te geven. Zo kunnen ze bij aankomst jou gelijk naar de goede plek begeleiden. Ook hebben ze vaak speciale parkeerplaatsen voor mindervalide. Zo weet je zeker dat het rolstoelbusje dicht bij de ingang kan staan.